Тя познава емоционалното състояние на децата. Достатъчно е само да

...
 Тя познава емоционалното състояние на децата. Достатъчно е само да
Коментари Харесай

В капана на родителството: Как да се измъкнем от него, без да въвличаме децата

 

Тя познава прочувственото положение на децата. Достатъчно е единствено да ги види, с цел да разбере от какво се нуждаят. Познава и родителите. Самата тя е майка на три деца и дружно минават през сложния развой на израстване.

Анна знае какво се корени в пълноценното другарство и по какъв начин се построява самообладание, тъй че детето да пораства с чувство за любов, схващане, само че и с отговорност.

В поредицата ни „ Жените на България “ Анна Влаева дава скъпи препоръки за положителните връзки сред родители и деца. И под положителни имаме поради същински, откровени, тези, които ги трансформират в персони.

Снимка: Евгений Милов

Професионалният път на Анна стартира от логопедията досега, в който вижда отраженията от работата си.

„ Родителите споделяха, че детето им се затваря за връзка у дома и по този начин усетих, че казусът се корени в общуването сред тях “, споделя Анна.

Възрастните постоянно вършим тази неточност – желаеме да се случи това, което сме решили, и то бързо.Бързаме, тъй като по този начин е по-лесно.

Именно това трансформира фокуса и посоката й на развиване се насочва към консултирането. Да си съветник по ранно детско развиване към момента не се припознава като специалност у нас, само че терминът стартира да се постанова и се трансформира в различим за актуалните родители.

Родителят през днешния ден е изправен пред голямото предизвикателство да отсее информацията, която извира отвред. Тези, които преди малко са усетили магията на новия живот, елементарно попадат в клопката – влизат в дребни и непотребни елементи за родителството.

Анна Влаева, персонален списък

Факт е, че всеки от нас може би има най-малко един родител в обкръжението си, който е прочел всички книги за процеса, посетил е всевъзможни курсове и лекции с единствената концепция да бъде съвършеният родител. Само че подобен няма.

В " Жените на България " Стефи Стоянов споделя, че и до през днешния ден търси вселенската загадка на съвършената майка

„ Маркетингът дебне! Вие сте комфортни, тъй като ще си купите всичко належащо, с цел да бъдете положителният родител “, споделя Анна.

А какво значи да си добра майка или добър татко?

Замислям се съществува ли формула за сполучливо родителство.

Анна Влаева, персонален списък

„ Добрият родител е достоверният – когато е сърдит, да каже на детето си, че е. Когато е изтощен или благополучен, също да го изрази. Общуването сред тях би трябвало да се крепи на доверие и откровеност “, дава отговор ми Анна.

Факт е, че доста родители сдържат страстите си, оставят възприятията настрани, като че ли не е обикновено да демонстрират уязвимост, накърнимост или прилив на наслада. Това обаче ги сближава с децата им, тъй като те виждат, че мама или баща са същински в общуването.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР